Arkistoidut tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet vuodelta 2020

• 1.6. Eniten lisätietoja hakusanalla "mikä kylä" tallennettuihin kuviin on tiennyt ja täten Ylöjärvi-tietäjäksi nimetty Esko Niemi. Hän tulee saamaan Ylöjärvi-kirjakassin! Näitä "mikä kylä" -kuvia on toki vielä paljon jäljellä, joten käykää tutkimassa ja täydentämässä kuvatietoja. Elokuun loppuun mennessä annamme siitä taas pientä vaivanpalkkaa - Ylöjärvipaidan.
  • 18.5.-12.6. etsitään Ylöjärvi-tietäjää. Löydät hakusanalla "mikä kylä" kuvia, joista haluamme lisätietoja. Jos tiedät kuvissa olevista henkilöistä lisätietoja, esim. missä päin Ylöjärveä he vaikuttivat, niin lähetä tietosi ylläpidolle kuvan yhteydessä olevan "Kerro lisää..." -kentän kautta.
  • 20.4.2020 tuli 6000 kuvan lukumäärä saavutettua. Olemme 10 suurimman Topoteekin joukossa Euroopassa!
  • 20.2. Ylöjärven VPK veteraaniosasto. Ylöjärven muistin käytön opastusta ja sisällön esittelyä.

Uutiset ja tiedotteet vuodelta 2019

Ylöjärven muisti -kotiseutuarkiston esittelytilaisuudet

• Ti 12.11. | Ylöjärven Muistin esittely Ylöjärven Yrittäjille.
  • Ke 2.10. klo 15-18 | Kaupungin järjestämässä asukasillassa kirjastotalo Leijassa, kotiseutuarkiston sisältöä pyöritetään nonstoppina isossa salissa.
  • Ke 9.10. klo 13-16 | Ylöjärven vanhusneuvosto, eläkeläisjärjestöt ja perusturva järjestävät kaupungintalolla ikäihmisille suunnatun yleisötilaisuuden, jossa voitte tutustua myös kotiseutuarkistoon.
  • Viljakkalan Seurojentalolla järjestetään kolmena kesäpäivänä esittely- ja skannaustilaisuus kesäasukkaille ja paikallisille, kera kahvituksen ja musiikin. Neljäs tilaisuus on vanhan Viljakkalan kirkonkylän muistelua kuvien kera. Myös tässä tilaisuudessa skannataan kuvia.
  • Tilaisuudet ovat keskiviikkoisin klo 10-12, kesäkuussa 19.6. ja 26.6. sekä heinäkuussa 3.7. ja 10.7.
  • To 13.6 | Ylöjärven seuraparlamentin kokouksessa Urheilutalolla.
  • La 25.5. | Ylöjärven markkinoilla.
  • Pe 17.5. klo 13.30-15.00 | Valtuustosalissa kaupungin henkilökunnan Hevi-päivillä.
  • Ke 15.5. klo 12.00 | Siivikkalan porinapiirille Siivikkalan seurakuntakeskuksella.
  • Ke 17.4. | Ylöjärven VPK:lle Paloasemalla.
  • Ke 10.4. klo 10.00 | Tähkäpäät -eläkeläiskerholle seurakuntakeskuksessa.
  • Ti 9.4. klo 18.00 | Karhen ympäristökoululla Ylöjärven kylät yhdistykselle.
  • La 30.3. klo 12-16 Kauppakeskus Elossa Ylöjärven Muistin esittely- ja aineiston digitointitilaisuus
    • Ylöjärven Muisti järjestää lauantaina maaliskuun 30. päivä 2019 kauppakeskus Elossa julkisen digitointitilaisuuden. Sinne voi tuoda skannattavaksi valokuvia, esineitä, ääni-, video- ja filminäyteitä, jotka kuvaavat ja tulkitsevat Ylöjärveä, 'ylöjärveläisyyttä' ja/tai liittyvät Ylöjärven historiaan tai kulttuuriin. Tavoite on myös saada talteen niihin liittyviä tietoja, tarinoita, kaskuja ja anekdootteja.
    • Paikan päällä sovitaan erikseen kuvien yms. käyttöoikeuksista, joista lahjoittaja saa valita mieleisensä vaihtoehdon. Voidaan myös etsiä sopiva ajankohta, jolloin pääsette piipahtamaan toimistossamme Soppeenmäessä (Mikkolantie 9, Pihlajalinnan takapihan ovi) materiaalinne kera.
    • Yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on myös tervetullutta.