Katso myös näyttelyyn perustuva koostesivu: Huoltoasemat ylöjärvellä ennen ja nyt  

Tankki täyteen ja muut ylöjärveläiset vanhat huoltoasemat -valokuvanäyttely

31.3.-2.4.2023 | Kulttuuritalo Sauriolla, Sauriontie 1, Ylöjärvi

Valokuvanäyttelyssä kävijä voi tutustua vanhoihin valokuviin sekä Tankki täyteen -sarjasta että Ylöjärvellä toimineista vanhoista huoltoasemista. Paikalla on myös "Rovastin" Pappatunturi ja muuta rekvisiittaa. Valokuvanäyttelyn ohessa Tankki täyteen -sarjan käsikirjoittaja Jussi Tuominen kertoo, miten Tankki täyteen syntyi ja miten se voi tänään. Eila Henriksson esittää Emmi Vilénin yksinpuhelutekstin. Petri Saloniuksen tv-dokumentti "Tankki täyteen halvalla" pyörii nonstoppina Saurion TV:ssä.
Näyttelypäivinä avoinna  "Ullan" baari - tarjolla voileipiä, kuivakakkua, makeisia ja tietysti Vishyä.

Näyttelyn aikataulu ja ohjelma

Pe 31.3. klo 11-18: Valokuvanäyttely

La 1.4. klo 10-18: Valokuvanäyttely ja ohjelmaa

  • 12.00: Lausuntataiteilija Eila Henriksson esittää Emmi Vilénin yksinpuhelutekstin. Kirjoittanut Jussi Tuominen Sylvi Salosen esiintymiskierrosta varten.
  • 13.00: Tankki täyteen ohjelman käsikirjoittaja Jussi Tuominen kertoo, miten Tankki täyteen syntyi ja miten se voi tänään.

Su 2.4. klo 10-14: Valokuvanäyttely

Sulo Vilénin hengessä, näyttely ja ohjelmat eivät maksa kävijälle mitään, joten tervetuloa kaikki mukaan ja halvalla!

 

  Sivun yläosan kuvassa komeilee vasta valmistunut Union-huoltoasema 50-luvun lopulla (kuva saattaa olla v. 1958 avajaisista). Sama huoltoasema­kiinteistö toimi sittemmin Tankki täyteen TV-sarjan kuvauksissa Funoil-huoltoasemana. Kuvan lähde: Matti Lehvilä, Ylöjärven Topoteekki.

Valokuvanäyttelyn päätyttyä, su 2.4. klo 15.00 alkaa Kehitysvammaisteatteri La Stradan musiikkivierailuohjelma, jonka on koostanut Jussi Tuominen; Jaakko Tepon, Jope Ruonansuun ja Veikko Lavin lauluista. Pituus väliaikoineen 1 t 30 min. Väliajalla Ylöjärvi-Seuran naistoimikunnan buffetti!

Pääsymaksu on 20 €, eläkeläiset ja opiskelijat 15 € ja alle 12 vuotiaat 10 €.   Lipunmyynti vain ovella ja maksu käteisellä.