Ylöjärven Yrittäjien historiikki tallennettiin Ylöjärven Muistin arkistoon

Ylöjärven Yrittäjät ry

  • Ylöjärven Yrittäjät on vuonna 1964 perustettu, Suomen Yrittäjiin kuuluva paikallisyhdistys.
  • Jäsenilleen Ylöjärven Yrittäjät ry tarjoaa vaikutuskanavan yrittäjiä koskevaan päätöksentekoon. Lisäksi yrittäjäjäsenten käytössä ovat monipuoliset jäsenpalvelut.
  • Ylöjärven Yrittäjien kotisivut  
  • Sivun yläosan iso kuva on otettu Ylöjärven Yrittäjien ensimmäisen hallituksen kokouksesesta vuonna 1965. Katso alkuperäinen kuva  .

Hankkeen taustaa

Vuonna 2004 Ylöjärven Yrittäjät ry vietti 40-vuotisen toimintansa juhlavuotta, jolloin julkaistiin koko siihenastisen toiminnan kattava historiikki, aina perustamisvuodesta 1964 vuoteen 2004 saakka. Kirjan koosti ja kirjoitti Pentti Kallio.

Historiikki jäsenneltiin kronologisesti puheenjohtajakausittain. Lähdeaineistona käytettiin mm. Ylöjärven Sanomissa ja sen seuraajassa Ylöjärven Uutisissa julkaistuja kirjoituksia Ylöjärven Yrittäjistä, paikallisista yrityksistä ja liikerakennushankkeista. Lisäksi tietoa kerättiin yhdistyksen toimintakertomuksista ja muista julkaisuista.

Koska kyseisen historiikin valmistumisesta on vierähtänyt jo aikaa, yrittäjien puheenjohtaja Anu Meuronen otti puheeksi sen täydentämisen. Kevään 2021 aikana asia eteni ja käytännön toteutusta tekemään valittiin Ylöjärven Muisti, jolla oli tekeillä Ylöjärven Muisti niminen digitaalinen kotiseutuarkisto.

Hanketta valmistelemaan ja valvomaan perustettiin työryhmä, johon kuuluvat Valto Koivula, Kerttu Blom, Kirsti Parviainen ja Anu Meuronen, sekä Ylöjärven Muisti -projektista Antero Mäkkylä.

Historiikin päivitys valmistui suunnitelman mukaan

Merkittävin muutos edelliseen historiikkihankkeeseen on, että kirjan sijaan yhdistyksen historiikki koostettiin ja tallennettiin digitaalisessa muodossa Ylöjärven Muistin kotiseutuarkistoon. Päivitetty historiikki jäsenneltiin edelleen puheenjohtajakausittain.

Digitaaliseen muotoon siirrettiin rinnakkain sekä ennen julkaisematonta aineistoa että aineistoa vuoden 2004 historiikista.

Historiikki sisältää kaikki 15 puheenjohtajakautta tähän mennessä. Kuvia vuosien varrelta on tallennettu merkittävä määrä. Kuvia saatiin mm. yhdistyksen jäseniltä, Ruljanssilehdistä, Ylöjärven Sanomista ja Ylöjärven Uutisista. 

Historiikki valmistui julkaistavaksi Ylöjärven Yrittäjien Vuoden yrittäjäjuhlassa 20.11.2021.

Historiikkia täydennetään ja päivitetään vuosittain.